Gennemgang af Lejerportalen og lejernes tilmelding til Betalingsservice

Har du brug for hjælp? Skriv til os

I denne guide får du et indblik i Lejerportalen, og hvordan dine lejere tilmelder sig en automatisk betalingsaftale hos Betalingsservice, modtager beskeder og information fra din udlejer og ser relevante dokumenter, som fx deres lejekontrakt.

Du har mulighed for at downloade en lejervenlig PDF af guiden. Denne kan du finde nederst i denne guide. Det kan f.eks. være en fordel at give lejer indsigt i nedenstående information, inden de gives adgang til Lejerportalen.

Opret adgang til Lejerportal og tilmelding til Betalingsservice

Når du har givet lejer adgang til Lejerportalen, vil de modtage en mail fra donotreply@boligmanager.com med en invitation til Lejerportalen. Første gang vil de blive bedt om at oprette en adgangskode, som de fremadrettet skal bruge, når de logger ind på din lejerportal.

De kan til hver en tid tilgå deres lejerportal på portal.boligmanager.com eller på www.boligmanager.com, hvor de har mulighed for at tilgå Log ind øverst til højre.

Gennemgang af Lejerportalen

1. Hjem
    Under Hjem finder lejer ejendommens opslagstavle, hvor udlejer deler information til alle lejere i ejendommen. De har ikke mulighed for at svare udlejer direkte gennem denne information.

2. Beskeder
    Under Beskeder kan du kommunikere med din lejer.

Når du skriver en besked til din lejer, vil de modtage beskeden i lejerportalen. Lejer besvarer en besked ved at klikke på Besvar. Lejer har også mulighed for at tage kontakt til udlejer. Dette gør de ved at klikke på + Ny besked til udlejer.

Din lejer vil altid modtage en notifikation i deres mail, når de får en ny besked fra udlejer i Lejerportalen. Udlejer har mulighed for at orientere sig om nye henvendelser fra lejere på dashboardet under fanen Nye beskeder

3. Dokumenter
    Efter lejer har underskrevet lejekontrakt og evt. bilag samt betalt første indbetaling ved brug af Sign&Pay-funktionen, vil alle dokumenter i underskrevet form blive gemt under Dokumenter på lejeren.

Du har som udlejer mulighed for at bestemme hvilke dokumenter der skal være synlige for lejer i Lejerportalen. I nedenstående eksempel har udlejer valgt, at begge dokumenter skal være synlige, da der ikke forekommer en streg over øjet ud for det enkelte dokument.

Klikker du en enkelt gang på øjet, vil det vises med en streg over øjet. Når det er tilfældet, vil det ikke være synligt for lejer i Lejerportalen.

4. Betaling
    Under Betaling kan lejer se sine opkrævninger og oprette en automatisk betalingsaftale med Betalingsservice. Lejer vil også kunne orientere sig om, hvorvidt de endnu mangler at betale en opkrævning.

For at betale opkrævningen, skal lejer klikke på Betal. De vil herefter automatisk blive videresendt til en side, hvor de får vist den FI-streng, betalingen skal foretages på.

Det er også under Betaling på Lejerportalen, at lejerne har mulighed for at tilmelde sig en betalingsaftale. På denne måde vil fremtidige huslejebetalinger automatisk blive betalt den første hverdag i måneden.

4.1 For at tilmelde sig en betalingsserviceaftale, skal lejer klikke på knappen Opret betalingsaftale.

4.2 De vil nu blive sendt videre til en side, hvor de skal indtaste deres reg. nr., kontonummer og CPR-/CVR-nummer samt acceptere betingelserne. De bekræfter herefter ved at klikke på Opret.

5. Indstillinger

Under Indstillinger kan lejer ændre den e-mailadresse og/eller adgangskode på deres Lejerportal. Når de ændrer deres e-mail, vil de modtage en aktiveringsmail i deres mailindbakke.

Ændrer lejer deres mailadresse, vil udlejer automatisk kunne se den nye mail i deres administrationssystem. Det kan dog være en god idé at lejer oplyser udlejer direkte med en besked om ændring af denne.